Microsoft Teams niet meer beschikbaar in suites?

Microsoft heeft onlangs aangekondigd enkele proactieve wijzigingen door te voeren als reactie op het  onderzoek van de Europese Commissie (EC) met betrekking tot de bundeling van Microsoft Teams met Microsoft 365- en Office 365-suites voor zakelijke klanten in de Europese Economische Ruimte (EER) en Zwitserland.

Vanaf 1 oktober 2023 zal Microsoft Teams ontkoppelt worden van Microsoft 365- en Office 365-suites in de EER en Zwitserland. Dit betekent dat klanten in deze regio’s de mogelijkheid krijgen om tegen een lagere prijs te kiezen voor een businesspakket zonder Teams.

Teams blijven voor nieuwe zakelijke klanten afzonderlijk verkrijgbaar. Bestaande zakelijke klanten, die al een suite met Teams hebben, kunnen ervoor kiezen om bij hun huidige suite te blijven of over te stappen naar een suite zonder Teams.

Wilt u weten wat dit betekend voor uw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op!