SAM Health Check

Software fabrikanten over de hele wereld worden uitgedaagd om hun omzetgroei hoog te houden. Gartner geeft aan dat Microsoft nu bovenaan de lijst staat, bij het controleren van haar klanten, vaak onder het mom van een “Friendly Review”, die gebruik maakt van “Auditors of “SAM partners”. Microsoft is nu jaarlijks controle aan het nastreven bij haar klanten wereldwijd. Dit is ongeacht de grootte van het bedrijf en meestal resulteert dit in facturering van miljoenen in boetes en licenties aan het eind van een beoordeling dat “vriendelijk” zou moeten zijn.

Het is onvermijdelijk dat bedrijven vandaag de dag niet te maken krijgen met een Software Audit. Daarnaast is het bijna onmogelijk om de meest recente Microsoft licentie voorwaarden bij te houden en te controleren of uw bedrijf compliant is. Virtual Desktop Infrastructure (VDI) en andere virtualisatie technologieën, waar Microsoft regels erg dubbelzinnig of ingewikkeld zijn, compliceren Compliance Management nog meer. Microsoft Licensing statements (MLS) wordt gebruikt als de officiële boekhouding van uw Microsoft licentierechten en ze zijn vaak onjuist en inconsistent, waardoor analyse en verificatie eerst benodigd is voordat het wordt toegepast op de geïnstalleerde software.

Auditors en SAM Partners die pre-audit reviews uitvoeren van uw onderneming maken gebruik van industrie standaard tools zoals de Microsoft Assessment and planning (MAP) Toolkit, system Center Configuration Manager (SCCM), LANDesk, Altiris en vele andere commercieel beschikbare tools om meerdere perspectieven op geïnventariseerde software te verzamelen.

Onze audits bootst het SAM-proces van Microsoft na om u te laten zien hoe Microsoft de bevindingen zou interpreteren. WeOptimise levert een Microsoft-geformatteerde Effectieve licentiepositie (ELP), die licentietekorten en -overschotten voor elk product laat zien en voorkomt blootstellingen zoveel mogelijk voordat Microsoft, haar partners of haar wederverkopers implementatiegegevens verzamelen die later moeilijk zijn om te weerleggen.
In deze situaties bieden we een SAM Health Check aan. Het proces is vrijwel identiek als het voorbereiden op een audit, maar het kan worden gedaan op verzoek van de klant en is niet gebonden aan een tijdschema van een verplichte audit.

 
Plan uw SAM Health Check vandaag nog in!