Tweedehands Software

Mag je tweedehandse licenties kopen en software doorverkopen?
Het Europese Hof heeft in 2012 bepaald dat doorverkoop van tweedehands softwarelicenties is toegestaan. De hoogste Europese rechter bepaalde toen dat de handel in tweedehands software (en de daarbij horende gebruiksrechten) onder voorwaarden is toegestaan. Als er sprake is van een koop bij zowel een fysieke kopie als bij een gedownloade kopie, dan is de software verhandelbaar.

Het kopen van tweedehands software is dus nu toegestaan! Hier kleven echter wel een aantal voorwaarden en eisen aan, die goed in acht moeten worden genomen. Gezien de beperkingen en alle juridische vragen die je moet oplossen voordat je aan de slag kunt met tweedehands software, is het reëel om af te vragen of je veel energie moet steken in tweedehandse software.

Kwaliteit, betrouwbaarheid en klantgerichtheid zijn onze kerncompetenties. Het voordeel dat wij u kunnen bieden, is dat wij de ervaring hebben en alle voorwaarden en eisen tot in detail kennen, waardoor u verzekerd bent van een goede tweedehandse software en doorverkoop van software door een van onze geselecteerde Europese distributeurs die aan onze strikte eisen voldoen. Je hebt namelijk ook veel partijen die niet aan de spelregels voldoen en daar moet u voor waken.

Gezien er veel beperkingen zijn, geven we hieronder enkele beperkingen aan:

• Alleen Europese licenties in Europa mogen worden doorverkocht
• Licenties die uitsluitend voor studenten zijn bestemd zijn nog steeds niet verhandelbaar

Waarom zou u softwarelicenties willen doorverkopen?
Eke organisatie heeft vaak software die niet wordt gebruikt. Daar zijn redenen voor: nieuwe software (O365), systeemwijzigingen, een fusie, reorganisatie, stopzetting van bedrijfsonderdelen, faillissement etc. Deze licenties die op de plank liggen, kunnen worden doorverkocht.

Verkoop van gebruikte software geeft extra budget vrij voor uw organisatie. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van nieuwe software. Dus als u de software toch niet gebruikt kunt u ze beter verkopen want deze licenties worden steeds minder waard, wacht daarom niet te lang en neem contact met ons op.

Waarom zou u tweedehandse software licenties willen kopen?
Omdat de inkoop van de benodigde softwarepakketten doorgaans zeer kostbaar kan zijn, heeft de handel in gebruikte licenties een grote vlucht genomen.

Het kopen van gebruikte softwarelicenties kan uw bedrijf tot 70 procent besparen ten opzichte van nieuwe aankopen. Software die niet meer wordt gebruikt of niet langer nodig is door de oorspronkelijke koper, kan wettelijk door de oorspronkelijke koper worden doorverkocht. Dit levert aanzienlijke kostenvoordelen op ten opzichte van de aanschaf van nieuwe softwarelicenties. Aangezien software – in tegenstelling tot hardware – niet aan materiële slijtage onderhevig is, ondervindt u bij deze duurzame aankoopoptie geen nadelen ten opzichte van een nieuwe aankoop.

Neem contact met ons op en wij zorgen ervoor dat het proces goed verloopt en u gekoppeld wordt aan de meest betrouwbare distribiteur uit ons Europese netwerk.


Neem contact met ons op en wij zorgen ervoor dat het proces goed verloopt en u gekoppeld wordt aan de meest betrouwbare distribiteur uit ons Europese netwerk.

Neem contact op