Microsoft heeft een grote update aangekondigd omtrent Windows Server Licensing

Microsoft introduceert per 1 oktober de optie per core licensing voor virtuele servers. Op dit moment is licensering alleen mogelijk per fysieke core en mogen klanten virtuele servers draaien bovenop gelicenseerde fysieke servers.

Met de virtual core-licentieoptie kunnen klanten ervoor kiezen om Windows Server te licenseren op basis van het aantal virtuele cores dat ze in virtuele machines gebruiken, waardoor Windows Server gemakkelijker te licenseren is bij virtualisatie of outsourcing.

Volgens dit model kunnen klanten dus alleen licenties kopen voor de virtuele cores die ze nodig hebben (met een minimum per VM), zonder gebonden te zijn aan een fysiek aantal cores op de server.

Deze wijziging is niet van toepassing op alle klanten. Wilt u meer informatie hierover neem dan gerust contact met ons op.