Applicaties in de Cloud of On-Premise?

Cloud computing is de laatste jaren een trend geworden. Veel individuen en organisaties hebben het omarmd, terwijl anderen sceptisch blijven. Zoals met de meeste IT-overwegingen, is er geen eenvoudige oplossing die voor iedereen werkt, maar met betrekking tot de Cloud zijn er een paar algemene scenario’s die voor velen gelden.

Een eenvoudige vraag kan zijn of applicaties het beste in de Cloud of On-Premise kan worden gehost. Een implementatie op locatie vereist vrijwel altijd een eeuwigdurende softwarelicentie, in welk geval u de software (en hardware) één keer betaalt en voor onbepaalde tijd bezit. In de meeste gevallen ontvangt u nog steeds periodieke bugfixes en beveiligingsupdates, maar u ontvangt geen functie-updates tenzij u de volgende versie van de software aankoopt. Dit kan aantrekkelijk zijn voor organisaties die geen terugkerende kosten (abonnement of hosting) willen en geen zorgen hebben over periodieke functie-updates. Het alternatief voor een eeuwigdurende licentie is een Cloud gebaseerd abonnementsmodel.

Dit kan aantrekkelijk zijn omdat de tools regelmatig worden bijgewerkt met verbeteringen in prestaties, beveiliging en functionaliteit, maar u betaalt een maandelijkse (jaarlijkse bij EA(s)) vergoeding zolang u het product gebruikt.  Een derde optie kan een eeuwigdurende licentie zijn die in de Cloud wordt gehost. U betaalt de licentie vooraf, maar laat deze door een Cloud serviceprovider hosten. De hostingkosten zullen veel lager zijn dan een op een abonnement gebaseerd scenario en u betaalt ze zolang u de hostingservice gebruikt, maar u hebt niet de lopende kosten van het Software-abonnement. Deze scenario verminderd ook van de kosten en het onderhoud van on-premise servers voor organisaties. Sommige organisaties maken zich zorgen over de beveiliging of het gegevensonderhoud van een Cloud serviceprovider, maar ik kan u aangeven dat als u een gerenommeerde Cloud serviceprovider gebruikt, zoals Azure, AWS, Google, enz., De disciplines en tools die ze hebben, veiliger zijn dan zelfs het meest ijverige on-premise datacenter. Ze hebben ook de meest geavanceerde gegevensredundantie en disaster recovery-services beschikbaar.