Korting bij verlenging van uw Microsoft overeenkomst?

We zien steeds meer organisaties die zich voorbereiden op de verlenging van hun Office 365 Enterprise Agreements (EA) en ervaren aanzienlijk hogere prijzen van Microsoft dan voorheen. Hier zijn een aantal redenen voor, maar het is belangrijk op te merken dat als u hoge kortingen op uw bestaande overeenkomst ontvangt, dit niet noodzakelijkerwijs betekent dat u ze weer krijgt bij de verlenging van uw Microsoft overeenkomst.

Microsoft is open geweest, over hun wens om klanten naar de Cloud te brengen en Office 365 is vaak de eerste stap hierin. Ze gebruiken meerdere manieren om gebruikers te overtuigen om hun eeuwigdurende licenties (on-premise) te verlaten, inclusief tactieken zoals weigeren om te onderhandelen over kortingen voor on-premise software licenties. Ze bieden ook aantrekkelijke prijzen aan om gebruikers te motiveren om van on-premise naar Office 365 te verhuizen. Deze strategie is effectief geweest, maar zodra de gebruiker naar de Cloud is verhuisd, heeft Microsoft zijn doel bereikt en zijn ze niet langer gemotiveerd om soortgelijke kortingen bij verlengingen aan te bieden.

Een andere factor die bijdraagt ​​aan hogere prijzen is dat Microsoft de prijzen van Office 365 profiel E4 heeft afgeschaft en heeft vervangen door een robuuster (en duurder) profiel namelijk Office 365 E5. De meest opvallende toevoegingen in Office 365 E5 zijn gerelateerd aan beveiliging, maar omdat Office 365 E4 niet langer beschikbaar is, zijn organisaties vaak verplicht om het te vervangen door Office 365 E5 versie bij de verlenging. Een andere mogelijke optie is om Office 365 E3 aan te schaffen en Advanced Threat Protection (ATP) toe te voegen of de nieuwe M365 Security bundel op M365 profielen toepassen. Dit zal de functionele en beveiligingsproblemen van velen wegnemen, zonder zich te verbinden tot de duurdere Office 365/M365 E5 versie, maar de gecombineerde standaardprijs van Office 365 E3 + ATP kan nog steeds hoog zijn. Veel organisaties worden daarom geconfronteerd met verlengingskosten die veel hoger zijn dan ze hadden verwacht.

Als u zich voorbereidt op een Office 365 EA-verlenging en nog geen andere Cloudservices zoals Azure of bundels zoals M365 gebruikt, kunnen dit onderhandelingsmogelijkheden zijn, maar zodra Microsoft u naar de Cloud verplaatst, verwacht dan niet bij de volgende verlenging, dat je weer zo’n aantrekkelijke korting ontvangt. Schakel daarom We Optimise in, dit vanwege wij vooraf al kunnen bepalen welk percentage aan korting ongeveer haalbaar moet zijn, maar door onze jarenlange kennis weten we ook hoe je dit percentage kunt verhogen.